Informatie

Informatie

Wandellustenleven organiseert attractieve wandelweken in Tsjechië en Frankrijk. Al 15 jaar ga ik jaarlijks meerdere keren per jaar met een groep naar het dorpje Jivka in het Reuzengebergte. Daar staat de prachtige Roubenca Snabilic (zie www.snabilic.com) in een lieflijk dal. Het riviertje de Drevic stroomt door de 3000m2 grote tuin. In het huis zes slaapkamer, drie badkamers, een grote overloop met poolbiljart en de ruime woonkamer met een romantische houtkachel.

Dit jaar is het tevens de bedoeling om naar Ecolonie in de Vogezen te gaan. De week 14 tm 21  juni staat nog open voor 1 deelnemer. Zie www.ecolnie.eu. Informatie of opgeven door te bellen naar 0611782610 of bericht op deze pagina, dan neem ik contact op.

Datum voor Tsjechie is 7  tm 14 oktober 2023.
(Deze reis is vol, je kunt je wel opgeven voor een wachtlijst)

De opzet van de wandelweken is simpel. Op zaterdag komen alle deelnemers naar Houten, waar we om 7.00 uur vertrekken naar Tsjechie. De Vogezen is dichterbij, vertrek 8.30 Met een negen-persoons busje rijden we dan naar de bestemming en komen daar tussen 19.00 en 20.00 uur aan. In Tsjechië gaan we dan uit eten, in Frankrijk staat de maaltijd klaar. We wandelen alle dagen, maar iedereen kan besluiten om al of niet mee te gaan. Bij de meeste wandelingen is er een keuze om eerder af te haken of sommige stukken niet mee te lopen of af te steken. Het gaat om het plezier van wandelen. Op de laatste zaterdag rijden we op dezelfde manier terug.

In Tsjechie wandelen we in zeer gevarieerd landschap. Spectaculair zijn de rotsgebieden Adrspach, Broumovski Steni, Zsylenici Wielky en Bledny Skaly. Verder uitgestrekte bossen, glooidende heuvels, grazige weides en sombere bunkers. We eten in diverse restaurants in de omgeving, maar we koken ook in het huis. Het ontbijt kan in de mooie woonkamer, maar bij mooi weer zitten we onder de appelbomen met het geluid van de kabbelende rivier op de achtergrond.

In Frankrijk wandelen we in de Vogezen, een bebost middelgebergte. Er kan ook gewerkt worden op Ecolonie, zie de website www.ecolonie.eu. Deze locatie is nieuw, dus spannend, ook voor mij. Wie mee geweest is naar Tsjechie kan een geheel nieuwe omgeving verkennen.