Informatie

Informatie

Wandellustenleven organiseert attractieve wandelweken in Tsjechië en Frankrijk. Al 15 jaar ga ik jaarlijks meerdere keren per jaar met een groep naar het dorpje Jivka in het Reuzengebergte. Daar staat de prachtige Roubenca Snabilic (zie www.snabilic.com) in een lieflijk dal. Het riviertje de Drevic stroomt door de 3000m2 grote tuin. In het huis zes slaapkamer, drie badkamers, een grote overloop met poolbiljart en de ruime woonkamer met een romantische houtkachel.

De andere locatie waar ik jaarlijks naar toe ga ligt in de Ardeche. Een Nederlands echtpaar heeft vlak bij Aubenas een paar grote schuren schitterend opgeknapt. Zie ( www.lagrangedefabras.com ) Verschillende luxe gites in een authentieke omgeving met luxe sanitair. En niet te vergeten, er wordt daar voor ons heerlijk gekookt.

De opzet van de wandelweken is simpel. Op zaterdag komen alle deelnemers naar Houten, waar we om 7.00 uur vertrekken. Met een negen-persoons busje rijden we dan naar de bestemming en komen daar tussen 19.00 en 20.00 uur aan. In Tsjechië gaan we dan uit eten, in Frankrijk staat de maaltijd klaar. We wandelen alle dagen, maar iedereen kan besluiten om al of niet mee te gaan. Bij de meeste wandelingen is er een keuze om eerder af te haken of sommige stukken niet mee te lopen of af te steken. Het gaat om het plezier van wandelen. Op de laatste zaterdag rijden we op dezelfde manier terug.

De groep bestaat uit acht deelnemers, maar dit jaar (2019) gaan we met 20 man in juni naar Tsjechie. Een speciaal verzoek, ook dat is natuurlijk mogelijk.

In Tsjechie wandelen we in zeer gevarieerd landschap. Spectaculair zijn de rotsgebieden Adrspach, Broumovski Steni, Zsylenici Wielky en Bledny Skaly. Verder uitgestrekte bossen, glooidende heuvels, grazige weides en sombere bunkers. We eten in diverse restaurants in de omgeving, maar we koken ook in het huis. Het ontbijt kan in de mooie woonkamer, maar bij mooi weer zitten we onder de appelbomen met het geluid van de kabbelende rivier op de achtergrond.

In Frankrijk wandelen we in een vulkaangebied. Echte Franse dorpjes met terrasjes, uitgestrekte boomgaarden met Tamme Kastanjes, ruïnes van oude kastelen en een schitterende laatste tocht met gigantische puinhellingen en verre uitzichten. En na afloop zwemmen in het zwembad van La Grange de Fabras.