Training voor Eiger Ultra Trail gaat door.

Training voor Eiger Ultra Trail gaat door.

Wandelen is fantastisch, daarnaast ben ik tegenwoordig ook enthousiast trailrunner. Ik heb me opgegeven voor de Eiger Ultra Trail in juli 2014. Een tocht van 101 kilometer door het hooggebergte, ruim zesduizend meter omhoog en weer omlaag. In een tijdsbestek van 28 uur, dus tijd genoeg om ook te genieten van de omgeving, om af en toe in één van de tenten uit te rusten en jezelf bij te voederen. Het vergt wel enige voorbereiding. De halve marathon van Egmond was een leuk opstapje, komende week staat een trailrun van vijftig kilometer in Limburg op het programma. Gisteren dertig kilometer afgelegd langs onder andere De Kromme Rijn. In april dan nog de marathon van Rotterdam. Tussendoor elke week meerdere keren de sportschool in om ook andere spieren te trainen dan de loopspieren voor een betere balans. Hard nodig als ik straks vijfhonderd meter of meer naar beneden mag rennen. Gelukkig heb ik iemand gevonden die mij in Grindelwald gaat begeleiden en aanmoedigen.

Reageren is niet mogelijk.